ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ 


ΠΕΡΙΛΙΨΗ

Καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Η γειτονιά φαινομενικά ηρεμεί. Το μόνο που ταράζει το σκηνικό είναι ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου που χτυπάει ασταμάτητα. Στην κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ιδιωτική ανησυχία φουντώνει…
Η Λουκία κι η Νίκη είναι δύο αδελφές που σπουδάζουν στην Αθήνα και μοιράζονται το ίδιο σπίτι. Ασχολούνται για μια ακόμη φορά με τις άλυτες διαφορές τους, η μια υπερασπιζόμενη το προφίλ της επιμελούς φοιτήτριας που έχει επιλέξει να δημιουργήσει για τον εαυτό της κι η άλλη κρυμμένη πίσω από την υπέρμετρη αυτοπεποίθησή της. Η Νίκη έχει έναν ακόμη λόγο να είναι έξαλλη: ο καλός της την έχει στήσει για δεύτερη φορά κι είναι αποφασισμένη να τον εκδικηθεί. Η Λουκία έχει έναν ακόμη λόγο να είναι θλιμμένη: ο άντρας που επιθυμεί έχει σχέση με την αδελφή της.
Στο διπλανό διαμέρισμα, μια γιαγιά έχει κάνει ήδη την προσευχή της κι είναι στο κρεβάτι. Ποτέ δε θα φανταζόταν πως οι νεαροί που το απόγευμα χαιρέτησε στην απέναντι ταράτσα θα περνούσαν όλο το βράδυ μαζί της, ληστεύοντας το σπίτι της. Από την άλλη πλευρά, οι δύο νεαροί μπορεί να είχαν προσχεδιάσει τη βραδιά αλλά δεν υποψιάζονταν πως η γιαγιά δεν κοιμάται αλλά είναι ήδη νεκρή.
Στο επάνω πάτωμα η Χριστίνα μαγειρεύει περιμένοντας τον Γιώργο, για να περάσουν μια ρομαντική νύχτα… μεγάλων αποφάσεων. Δεν αντέχει άλλο να είναι το τρίτο πρόσωπο στη ζωή του. Η καθυστέρηση του Γιώργου αλλά και η συνεχής διακοπή της πολύτιμης βραδιάς τους από το κινητό του τηλέφωνο την έχουν κάνει να χάσει την υπομονή της. Ο Γιώργος, ως άντρας έχει ν’ αντιμετωπίσει το αδιέξοδο της παράνομης σχέσης κι ως γιατρός ένα έκτακτο βαρύ περιστατικό που έχει έρθει στο νοσοκομείο στο οποίο κανονικά εφημερεύει.
Ο Φάνης που μένει δίπλα είναι πεπεισμένος πως η τύχη για πρώτη φορά τού χαμογελά. Τα ξεθωριασμένα του όνειρα για μια μεγάλη καριέρα στο θέατρο υποχωρούν οριστικά μπροστά στη σιγουριά ενός ρόλου σε σαπουνόπερα – χώρια που υπάρχει και περιθώριο για ολιγοήμερες διακοπές σ’ ένα νησί με τον Μάριο, τον 27χρονο εραστή του. Μπορεί ο Μάριος να μη δείχνει ενθουσιασμένος, αλλά αυτό ο Φάνης το αποδίδει στον κυκλοθυμικό χαρακτήρα του νεαρού φίλου του. Το ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει τη σχέση τους με καχυποψία, το ότι αναγκάζεται να κρύψει τα μετρητά που έχει στο διαμέρισμά του, ο Φάνης δεν το αξιολογεί καν.
Ο Αντρέας, τέλος, πρωταγωνιστεί στην ιστορία που διαδραματίζεται στην απέναντι μονοκατοικία. Έρχεται να διεκδικήσει τη γυναίκα του, που τον έχει παρατήσει κι έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι της μάνας της. Μπουκάρει με το ζόρι στο σπίτι της πεθεράς του και ορκίζεται πως έχει μετανιώσει για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Η Ελένη, η γυναίκα του, δεν τον πιστεύει, αλλά ο Αντρέας είναι αποφασισμένος για όλα. Αφού δεν τη συγκινεί η δική του μεταμέλεια, χρησιμοποιεί ως ύστατο επιχείρημα σ’ αυτή τη συζυγική διελκυστίνδα το μοναχοπαίδι τους.


MOVIE:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FREE MOVIES - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger